Pretražite portal:Sony Xperia 1 IV će biti prvi pametni telefon Snapdragon 8 Gen 1 sa 4K ekranom i imaće 3.5mm konektor

 


Sony nastavlja da priprema svoje fanove za predstavljanje vodećeg pametnog telefona Sony Xperia 1 IV, za koji je planirano da bude predstavljen 11. maja zajedno sa modelom Xperia 10 IV srednjeg ranga. 


Prvo, Sony je rekao da je ovo prvi vodeći pametni telefon baziran na Snapdragon 8 Gen 1 čipom sa 4K ekranom. Drugo, kompanija je potvrdila da telefon i dalje zadržava 3,5 mm priključak za slušalice. Danas je prava retkost videti takav telefon više klase, da na sebi ima 3.5 mm konektor.


Kompanija je objavila i dva videa, od kojih jedan potvrđuje prisustvo modernih mikrofona u Sony Xperia 1 IV, koji omogućavaju snimanje veoma kvalitetnog zvuka. Drugi video prikazuje profesionalnog e-sportistu, koji je rekao da mu novi telefon omogućava da bez problema emituje igre za svoje fanove.

Juče je objavljeno da će evropska cena Xperia 1 IV porasti za 100 evra u odnosu na prethodnu generaciju, te će iznositi 1400 evra, zbog čega se telefona naziva zapanjujućim. Sony Xperia 10 IV takođe će poskupeti za 70 evra i koštaće 500 evra.Sony Xperia 1 IV će imati 6,5-inčni HDR OLED ekran 4K rezolucije, sa podrškom za brzinu osvežavanja od 120Hz sa odnosom stranica 21:9. Imaće tri senzora od 48MP, a tu je i sertifikat IP68 za vodootpornost.


Biće svakako zanimljivo ispratiti celo predstavljanje ovog flagshipa, pogotovo ako uzmemo u obzir da je njegova cena jača od na primer S22 Ultra modela.

Objavi komentar

Noviji Stariji