Pretražite portal:Samsung donosi pojedine funkcije kamere Galaxy S22 na starije flagship telefone

 


Serija Galaxy S22 lansirana je sa nekoliko poboljšanja kamere u svojim opcijama sa alatima, a sada je Samsung najavio da će pojedine funkcije doći kroz ažuriranja za prethodne generacije Galaxy S, Note i Z serija. Ovo je objavljeno na južnokorejskim forumima pošto će ažuriranja prvo biti dostupna na domaćem terenu.


Imajte na umu da su neka poboljšanja dostupna samo na nekim modelima, a u nastavku možete pregledati šta je Samsung planirao za pojedine. 


Poboljšani noćni portreti: Galaxy S20 serija, Galaxy S21 serija, Galaxy Note20 serija, Z Fold 2, Z Fold3.


“Nightography” Obrada koja se pojavila na S22 seriji omogućava da se telefoto kamera koristi u portretnom režimu za noćnu fotografiju.

 

Poboljšana/dodata funkcija automatskog kadriranja: Galaxy S21 serija + S21 FE, Z Flip 4G/5G, Z Fold2, Z Fold3.


Ova funkcija ima zumiranje, smanjenje i pomeranje okolo da zadrži do 10 ljudi u kadru ( koji stoje na udaljenosti do 5m). Ovo je već bilo dostupno na sklopivim modelima, ali Samsung je sada fino upeglao performanse. To je nova karakteristika na modelima S21.Poboljšani efekti za video pozive: Galaxy S20 serija + S20 FE, Galaxy Note20 serija, Galaxy S21 serija + S21 FE, Z Flip 4G/5G, Z Flip3, Z Fold2, Z Fold3.


Napomena: Galaxy S10 serija + S10 Lite, Galaxy Note10 serija + Note10 Lite podrška dolazi u prvoj polovini 2022.


Ova funkcija radi sa aplikacijama trećih strana i vašem pozivu dodaje zamenu pozadine i kontrole mikrofona. Podržane aplikacije su: Duo, Google Meet,, Knox Meeting, Messenger (Meta), Microsoft Teams, WhatsApp, Zoom, BlueJeans, Webex Meetings, KakaoTalk.


Efekti automatskog kadriranja za video pozive: Galaxy S21 serija + S21 FE, Z Flip 4G/5G, Z Fold2, Z Fold3.


Dodajući gore navedeno, odabrani telefoni takođe mogu aktivirati funkciju automatskog kadriranja tokom video poziva. Ovo je zaista njegov najbolji slučaj upotrebe, jer se možete slobodno kretati i ne morate brinuti o ponovnom prilagođavanju okvira.Poboljšan kvalitet kamere za aplikacije trećih strana: Samsung Galaxy S21 serija + S21 FE, Z Flip3, Z Fold3.


Galaxy S22 serija je dodala podršku za napredne funkcije obrade kamere na Instagramu, TikToku i Snapchatu. Ovo je sada dostupno i na starijim modelima.Z Fold3 će dobiti podršku za Expert RAW aplikaciju, koja će biti dostupna za preuzimanje iz Galaxy Store-a od ovog meseca. Osim toga, Pro način rada aplikacije glavne kamere sada radi i sa telefoto kamerom.


Ova ažuriranja se objavljuju u Koreji, ali bi trebala ubrzo biti dostupna i širom sveta, tako da kada vam se pojavi ažuriranje prelistajte promene koje dolaze u okviru njega. 

Objavi komentar

Noviji Stariji