Pretražite portal:Pojedina Hyundai vozila su dobila podršku za Widescreen rezoluciju na Android Auto sistemu

 


Danas skoro svi moderni automobili na tržištu dolaze opremljeni infotainment sistemima sa ekranima različitih veličina. Android Auto se takođe može naći u većini ovih automobila. Međutim, prikazivanje informacija na širokom ekranu nije podržano na svim infotainment sistemima. Najnovije ažuriranje za Android Auto će rešiti ovaj problem za neka od Hyundai vozila.


Prema Redditu, neki korisnici su objavili da sada mogu koristiti Android Auto u widescreen-u nakon ažuriranja softvera. Ovaj korisnik Reddita poseduje Hyundai Elantru iz 2021. koji ima ekran od 10,5 inča i Android Auto. Pre toga, samo dve trećine ekrana je bilo upotrebljivo za Android Auto.


Korisnik Reddita kaže da koristi Android Auto u ožičenom obliku. Takođe, u podešavanjima mora da se omogući opcija programera , a nakon toga „omogući podeljeni ekran“. Štaviše, Redditor kaže da se njegov bežični Android Auto adapter sam isključio nakon ažuriranja i da je morao da omogući "passthrough" mod.


Hyundai nije prva kompanija koja je dobila Android Auto u širokom formatu. Početkom 2021. godine, neka vozila marke Mazda, BMW i Škoda uspela su koristiti široki ekran na svojim infotainment sistemima. Dodavanje podrške za široki ekran ima prednosti za vozača, uključujući prikazivanje widgeta za muziku i mape duž bočne strane ekrana. Navigacija je dostupna i u vertikalnom obliku.


Čini se da će slično ažuriranje stići i na Kia vozila. Prema izveštaju AutoEvolutiona, neka Kia vozila navodno sada podržavaju Android Auto na širokom ekranu nakon velikog ažuriranja. Međutim, kompanija još uvek nije potvrdila ovu informaciju. Budući da Hyundai i Kijina vozila dele iste infotainment sisteme, dodavanje podrške za široki ekran nekim Kijinim vozilima nakon ažuriranja može potvrditi izveštaj AutoEvolution.


Hyundai i Kia još nisu objavili zvaničnu listu automobila koji će dobiti ovo ažuriranje. Međutim, ako posedujete automobil jedne od ove dve kompanije koji je barem 2021 godište, možete proveriti ažuriranja na svom Android Auto-u putem web stranice kompanije.

Objavi komentar

Noviji Stariji