Pretražite portal:Nadolazeći Pixel Watch imaće LTE verziju

 


Svakim danom se pojavljuju nove nasumične informacije vezane za nadolazeće Pixel uređaje, a najnoviji detalji tiču se nadolazećeg Pixel Watch modela. Sat bi navodno trebao imati Exynos 9110 (čip iz 2018. godine), ali bi trebao imati i koprocesor za energetski efikasan rad u režimu mirovanja. 


Max Winebach je ovaj koprocesor identifikovao kao Cortex-M33. Snaga M33 se meri u mikro vatima, tako da bi trebalo da izdrži dugo sa baterijom od 300 mAh. Osim koprocesora, Exynos 9110 će biti uparen sa 1,5 GB RAM-a (što je možda i puno za sat) i 32 GB interne memorije.


Još jedna zanimljiva napomena je da će Pixel nosivi uređaj imati linearni motor za haptičku povratnu informaciju, što bi trebalo da omogući bolje vibracije od satova sa tipičnim vibracionim motorima.


Do sada su u FCC-u primećene tri verzije Pixel Watch-a. Jedan ima samo Wi-Fi i Bluetooth konekciju (GQF4C), a druga dva imaju LTE (GBZ4S i GWT9R). GBZ4S podržava samo tri opsega – 5, 7 i 26 – dok GWT9R podržava deset opsega: 2, 4, 5, 12, 13, 17, 25, 26, 66 i 71.


Pixel Watch bi trebao imati USB-C ulaz za punjenje, pa će tako omogućiti korisnicima da koriste isti punjač kao na svojim Pixel telefonima, koji dolaze sa USB-C na C ulaz.


Google je potvrdio da Pixel Watch dolazi ove jeseni, kada će biti predstavljen i Pixel 7 Duo.

Objavi komentar

Noviji Stariji