Pretražite portal:Huawei potvrdio da su završili svoju saradnju sa Leicom

 Tokom jučerašnjeg dana su iz kompanije Xiaomi najavili početak saradnje sa Leicom, što je odma u startu govorilo da se prekida dugogodišnja saradnja između ovog proizvođača foto uređaja i Huaweija. Nedugo zatim, oglasio se i sam Huawei gde su potvrdili da je njihova saradnja okončana još 31. marta. 


Pre svega, to znači da su P50 i P50 Pro poslednji Huawei telefoni sa fenomenalnim Leica kamerama. P50 Pocket je preskočio Leica brend, uprkos lansiranju u decembru prošle godine (nekoliko meseci pre nego što je partnerstvo zvanično završeno). To znači da će Huawei Mate 50, kad god se pojavi, dobiti kameru bez marke.


Postojale su spekulacije još tokom prošle godine da Leica želi povećati prodaju nakon što je Huaweijev tržišni udeo drastično opao zbog trgovinskih sankcija. Xiaomi i Honor su prijavljeni kao potencijalni novi partneri i čini se da je Xiaomi na kraju pobedio. Prvi Leica telefon kompanije dolazi u julu i verovatno će biti Xiaomi 12 Ultra.


Ova informacija je itekako zanimljiva, znajući da je Huawei predstavio fenomenalnu P50 seriju, uprkos svim problemima koji su iz zadesili prethodne 2 godine. Ostaje nam da vidimo u nekom narednom periodu za koje kamere će se Huawei odlučiti za svoje sledeće premium telefone, jer korisnici koji su se na Evropskom tržištu odlučili za kupovinu P50 Pro modela, progledali su nekako kroz prste što nemaju podršku za Google Play, ali definitivno upečatljiv razlog za kupovinu bile su te fenomenalne Leica kamere, koje su obeležile Huawei telefone još od P10 Pro i P10 Plus modela.

Objavi komentar

Noviji Stariji