Pretražite portal:Huawei Mate XS 2 lansiran na globalnom nivou

 Kompanija Huawei je tokom jučerašnjeg dana organizovala veliki događaj, na kojem su predstavili svoj najnoviji sklopivi pametni telefon - Mate Xs 2, a pored njega predstavljeno je i nekoliko pametnih satova i fitnes narukvica, o čemu ćemo nešto kasnije pisati. Mate Xs 2 je definitivno bio zvezda večeri gde su iz kompanije najavili kako bi trebao stići na evropska tržišta tokom sledećeg meseca po ceni od 1.999 evra. 


Najnoviji sklopivi  Huawei ima 7,8-inčni OLED ekran sa rezolucijom od 2480 x 2200px i brzinom osvežavanja od 120Hz. Kada se sklopi, panel se smanjuje na 6,5 ​​inča koji je pogodniji za korišćenje jednom rukom.


Uprkos velikoj gabaritnosti, Mate Xs 2 je težak svega 255 grama - znatno manje od svog prethodnika - Mate Xs (300 g) i Huawei Mate X2 (295 g). Novi Mate Xs 2 pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 888 4G čip i dolazi u jednoj verziji od 8 GB RAM-a i 512 GB interne memorije. 
Što se tiče kamera, tu je glavni modul od 50 MP oko poleđine kojoj se pridružuju ultraširoki senzor od 13 MP i telefoto senzor od 8 MP sa 3x optičkim zumom. Na telefonu je preinstaliran EMUI 12 baziran na Android operativnom sistemu, ali naravno bez Google Play servisa. Kapacitet baterije ovog diva iznosi 4.600 mAh, što nam ne uliva nešto nade u neko duže korišćenje telefona tokom dana bez dodatnog punjenja, ali je zato tu podrška za brzo punjenje od 66W. 

Telefon će se u prodaji pojaviti u tri boje, a to su bela, crna i ljubičasta. Podsećanja radi, Mate Xs 2 je u Kini lansiran još u aprilu mesecu. 


Objavi komentar

Noviji Stariji