Pretražite portal:ChromeOS vam ipak neće dozvoliti da osvežite pozadinu svakih 10 sekundiPojedine informacije koje su se pojavile, navele su korisnike da veruju da će vam ChromeOS uskoro omogućiti osvežavanje pozadine svakih 10 sekundi, ali to se ipak neće desiti.

 

U aplikaciji ChromeOS pozadine danas možete odabrati pozadinu iz bilo koje od različitih kategorija i umetničkih stilova. Ili, ako želite, možete automatski prošetati kroz tu kategoriju, svakodnevno dobijajući novu pozadinu za svoj Chromebook.


Nedavno je tim za ChromeOS radio na dodavanju Google fotografija na listu mesta sa kojih možete odabrati svoju pozadinu. Kako bi tu novu integraciju uskladio s postojećim pozadinama ChromeOS-a, Google radi na tome da omogući korištenje različite fotografije iz vaše galerije svaki dan.


Ovo zahteva malo više truda sa strane Googlea nego jednostavno dodavanje nove kategorije pozadina jer se vaša kolekcija Google fotografija verovatno svakodnevno povećava. Kao takav, kako bi pomogao programerima da osiguraju da nova integracija pozadina za Google fotografije radi ispravno — prepoznavanje novih slika, pravilno mešanje, zapravo menjanje kada je vreme za to i slično, ChromeOS dobija zastavicu u chrome://flags kako bi ubrzao proces.


Ova opcija omogućava programerima da vide novu pozadinu svakih deset sekundi umesto jednom dnevno kada koriste funkciju dnevnog osvežavanja.Međutim, važna razlika koju ovde treba napomenuti je da ChromeOS tim više puta napominje da je ova funkcija namenjena samo „programerima“. Pored gornjeg opisa zastavice, povezana promena koda takođe poziva na ovu činjenicu.


Omogućiće programerima (i korisnicima, iako to nije namera zastavice) da omoguće/onemoguće režim ručnog testiranja brzog osvežavanja pozadine putem chrome://flags na Dev/Canary/Unknown kanalima.


Što je još važnije, postoji kod koji eksplicitno sakrije ovu stopu osvežavanja pozadine od deset sekundi osim ako ne koristite verziju ChromeOS-a pre javne verzije, konkretno Canary ili Dev. Po svemu sudeći, ovo je namenjeno samo programerima i neće biti funkcija dostupna za ogromnu većinu Chromebookova.


S obzirom na to, postaje jasno zašto su se neki nadali da će ChromeOS ponuditi nešto živahnije od dnevnog osvežavanja pozadine. Googleov Nest Hub i drugi pametni displeji sa Asistentom – pa čak i Pixel telefoni na Pixel postolju – omogućavaju vam da svoj uređaj pretvorite u digitalni okvir za biblioteku Google fotografija.Na tim uređajima nove slike se biraju prilično redovno, održavajući stvari svežim i zanimljivim. Bilo bi lepo dopustiti da pozadina vašeg Chromebooka služi slično kao okvir za fotografije, ali to se očigledno neće dogoditi, barem ne za sada.

Objavi komentar

Noviji Stariji