Pretražite portal:Samsung Galaxy S9 zvanično ide u penziju


Kompanija Samsung je sada već davne 2018. godine predstavila svoju Galaxy S9 seriju telefona. Lično i sam poznajem jedno desetak ljudi koji i dalje koriste običan S9, ali ćemo nažalost morati da razočaramo sve ljubitelje ovog telefona, jer je Samsung prekinuo softversku podršku za njega.


Svako je imao neke svoje razloge zbog čega ne želi da promeni svoj Galaxy S9 primerak za neki noviji telefon, ali pretežno je to bilo zbog njegovih dimenzija i nošenja istog u trenerci, šorcu bez ikakve neugodnosti. Samsung je uklonio Galaxy S9 duo sa svoje stranice sa sigurnosnim ažuriranjima. Samsung je prethodno spustio uređaje na svoj kvartalni raspored ažuriranja, što se obično dešava kada su telefoni u poslednjoj godini podrške. Sigurnosno ažuriranje iz marta 2022. bilo je poslednje za Galaxy S9 i S9 Plus. Nije bio deo Samsungovog četverogodišnjeg plana ažuriranja, ali je ipak dospeo na telefone.


Što se Android ažuriranja tiče, Galaxy S9 i S9 Plus su zaostali nakon ažuriranja One UI 2.5 baziranog na Androidu 10. Možete nezvanično instalirati Android 11 i Android 12 na telefone, ali za to morate imati otključan bootloader i instaliran TWRP za flešovanje Noble ROM-a. Međutim, sa takvim postupkom se zasigurno možete susresti sa dosta neželjenih bugova.


Šta vi mislite o kraju podrške za Galaxy S9? Da li zaista spada u nekih vrh Android telefona koji su obeležili ovu platformu kroz istoriju?

Objavi komentar

Noviji Stariji