Pretražite portal:Uskoro stiže Android TV 12

 


Svi smo navikli da vidimo Google TV i Android TV. Ovo su dve najpopularnije platforme za striming zajedno sa Apple TV-om. Android TV 12 je najavljen prošle godine, a Google je izjavio da će uskoro i zvanično biti dostupan.


Kada ljudi kupuju uređaj za striming, biraju između užeg izbora operativnih sistema za streaming TV. Oni mogu ili koristiti gore navedene platforme ili neke druge operativne sisteme. Platforme velikih imena imaju pristup vrhunskim servisima za striming kao što su Netflix, Hulu, Disney+ i tako dalje. To su servisi koji pre svega daju smisao ovakvoj vrsti sistema.


Ono što ih takođe čini popularnim je izbor funkcija koje izdvajaju svaku platformu. Trenutno aktuelna verzija Android TV-a je verzija 11, ali kompatibilni Android TV uređaji će uskoro dobiti nadogradnju na najnoviju verziju. Google nam je prošle godine predstavio Android TV 12 i od tada se testira. Sada, Google nam svima daje do znanja da ga nećemo još dugo čekati.


Paul Lammertsme, jedan od programera kompanije Google, objavio je novi blog post na kojem je objasnio koje su to nove funckije koje dolaze na Android TV 12.


Za početak, prekidač brzine osvežavanja će vam omogućiti da odaberete brzinu koju želite da vaš TV prikazuje. Moći ćete birati između 24Hz, 25Hz i 30Hz. To vam daje veću fleksibilnost kada gledate različite vrste sadržaja. Kao što je spomenuto u postu na blogu, ako gledate sadržaj kreiran na 24Hz, moći ćete se prebaciti na 48Hz za glatku reprodukciju.


Ako sedite daleko od ekrana ili imate loš vid, ova sledeća funkcija će vam biti korisna. Uz Android TV 12, moći ćete koristiti skaliranje teksta. Moći ćete menjati tekst između malih, srednjih i ogromnih slova.


Korisnici koji poseduju 4K televizore imaće najviše koristi od ovog ažuriranja, jer Android TV 12 će dobiti korisnički interfejs kojem će standardna rezolucija biti 4K. Samim tim, na 4K televizorima sve će biti dosta oštrije, što svakako poboljšava iskustvo gledanja.


Objavi komentar

Noviji Stariji