Pretražite portal:Twitter radi na rešavanju problema sa otpremanjem video zapisa na Androidu

 


Ako ste ikada otpremili video sa svog telefona na Twitter, možda ste primetili da se snimci sporo otpremaju. Naravno, postoji mnogo stvari koje bi mogle uzrokovati probleme sa vezom, ali ako se sve drugo čini u redu, onda bi smo rekli da je to do Twittera. Na sreću, kompanija je shvatila da ima ovaj problem i trenutno rade kako bi rešili muke korisnika.


Kako je Twitter objavio na svojim nalozima za podršku i inženjering, platforma radi na promeni načina na koji obrađuje interno video snimke otpremljene sa Android telefona kako bi poboljšala vreme otpremanja. U tom smislu, trenutno se radi na zakrpi za Android 9 Pie i novije uređaje koji bi trebao omogućiti 720p rezoluciju i niže video zapise (sa bitrate-om od 3,5 Mbps i niže) da se brže dele uz inteligentniju obradu.


Što se tiče video zapisa veće rezolucije, još neko vreme ćemo se morati strpeti. Iako će iskustvo za sada biti isto, kompanija radi na tome da ova poboljšanja donese i na video zapise iznad 720p. Twitter nije dao vremenski okvir za njih, ali budući da se ovaj problem aktivno rešava, nadamo se da neće potrajati mnogo duže.


Da biste videli poboljšanja, proverite da li je vaša Twitter aplikacija u potpunosti ažurirana, jer su to lokalne promene u načinu na koji se videozapisi obrađuju i postavljaju na Twitter. Ako nije, preuzmite najnoviju verziju aplikacije na Google Play prodavnici. Može proći neko vreme dok ove promene ne stignu do svih. Naravno, ovo je za sada mali korak u rešavanju problema, ako pogledamo da svi novi telefoni snimaju u 1080p, 4K, a neki čak snimaju i u 8K rezoluciji. 

Objavi komentar

Noviji Stariji