Pretražite portal:Steam igrice zvanično dolaze na Chrome OS, ali ne i na najjeftinije Chromebook uređaje

Chromebookovi i mašine koje pokreće Chrome OS su sjajni za određene stvari. Pretraživanje weba, gledanje YouTube videozapisa, obrada teksta, pa čak i lagano igranje igara na Androidu. Međutim, jedno od njihovih ogromnih ograničenja je nedostatak "pravog" gaming iskustva.


Po prvi put, Google je zvanično potvrdio da radi na rešenju za ovo. Steam na Chrome OS-u – funkcija kodnog naziva “Borealis” o kojoj se dugo pričalo – službeno je na putu kao alfa test. Google je potvrdio vesti na prilično neobičan način tako što je stavio najavu na slajd tokom prezentacije Games Developer Summit-a (pogledajte slajd ispod).Nažalost, neobična priroda "najave" znači da trenutno nemamo puno informacija o Steamu za Chrome OS. Međutim, na osnovu curenja informacija i glasina, prilično smo sigurni da nećete moći koristiti jeftini Chromebook za Steam na Chrome OS-u. Navodno će vam trebati najmanje Intel Core i5 procesor 11. generacije i 7 GB RAM-a.


Većina Chromebook-a na tržištu ne ispunjava te specifikacije. To znači da ćete morati nabaviti premium Chromebook da biste uživali u Steamu na Chrome OS-u. Naravno, ovo će dovesti do pitanja zašto bi neko kupio skupi Chromebook za Steam pristup, a ne samo kupio uređaj sa Windows operativnim sistemom?

Teoretski, zahtevi za Steam bi mogli biti manji kroz određeni period. Dakle, ovo bi mogla biti situacija u kojoj Google priprema stvari sada pod pretpostavkom da će tek kasnije doživeti široku namenu.


Nema informacija kada možemo očekivati ​​početak alfa testiranja Steam za Chrome OS, ali mi smo tu da vas obavestimo o novim promenama.

Objavi komentar

Noviji Stariji