Pretražite portal:Renderi Sony Xperia 10 IV telefona otkrivaju poznati vitki dizajn


 

Koliko god da je Sony kao kompanija bila velika, nikada se nisu probili među glavne gigante u samom vrhu pametnih telefona. Ipak, to ih nije sprečilo da objave nove uređaje za svoje obožavatelje koji i dalje kupuju Xperia telefone. Nedelju dana nakon što su se pojavili renderi koji ukazuju na Xperia 1 IV model, stigli su nam i renderi za još jedan telefon.


Ovi renderi prikazuju nadolazeću Xperiju 10 IV sa već dobro poznatim dizajnom, a fotografije su na internetu podelili čuveni leakeri OnLeaks i Zoutons. Nov telefon dosta liči na Xperia 10 III, sa visokim i uskim ravnim OLED ekranom od 6 inča i  okvirima okolo koji su već postali nostalgični. Doduše nisu toliko veliki kao što su nekada bili, ali je to daleko od nekih modernih ekrana koje nose novi Galaxy S22 modeli. Poleđina telefona izgleda prilično jednostavno, sa nizom trostrukih kamera, LED blicem i uobičajenim Sony Xperia žigom. Takođe ima bočno postavljen senzor otiska prsta, 3,5 mm priključak za slušalice na vrhu i USB-C port na dnu. Dvostruki prednji zvučnici su takođe implementirani, na vrhu i na dnu ekrana.


Uprkos mnogim sličnostima, Xperia 10 IV ima nekoliko razlika u poređenju sa 10 III. Na primer, ne postoji namensko dugme za Google Assistant – teško da je promašeno, naravno, pošto postoji toliko mnogo načina za pokretanje Asistenta da se fizička kontrola ovih dana čini suvišnom. Kada pričamo o razlikama, najuočljivija do sada je okvir. Čini se da Sony uzima uzor od Samsunga i Applea, jer Xperia 10 IV dobija ravne ivice umesto zaobljenih.


Sonyjeva nadolazeća Xperia 10 IV bi trebala imati Qualcomm Snapdragon 690 čip, uparen sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije na osnovnom modelu. Napajaće ga ćelija od 4000mAh i dolazi u crnoj, beloj, mint zelenoj i plavoj boji.

Informacije o cenama i lansiranju su još uvek nepoznate, ali se očekuje da će kompanija ovaj model predstaviti sredinom 2022. godine.

Objavi komentar

Noviji Stariji