Pretražite portal:Poznat datum lansiranja Android 13 operativnog sistema

 


Kompanija Google već određeni period radi na DP verziji za pregled najnovijeg Android 13 sistema, a juče su lansirali i drugu verziju DP 2. Već sada svaki korisnik može da preuzme i instalira najnoviji DP, ali treba imati na umu da je u pitanju softver koji je nestabilan i pun bugova.


S obzirom na to, ovi rani DP-ovi predstavljaju u suštini i finalni izgled novog Androida. Kao takvi, ove verzije su zanimljive entuzijastima poput nas, ali ne bi bilo loše sačekati još barem beta verziju koja bi trebala biti dosta stabilnija. Google nam je dostavio labav Android 13 raspored koji vidite gore. Sve u svemu, to je znatno kraći vremenski okvir od onoga što smo vidjeli za Android 12 prošle godine. Ako sve ide po planu, prvo beta lansiranje trebalo bi da vidimo u aprilu. Zatim bismo trebali vidjeti još najmanje tri beta lansiranja između aprila i jula. Google je rekao da ima za cilj postizanje stabilnosti platforme do juna 2022.
Pod pretpostavkom da nema većih zastoja, stabilna verzija Androida 13 trebala bi da stigne oko avgusta 2022.


Poređenja radi, stabilna verzija Androida 12 pojavila se 19. oktobra 2021. Međutim, prelazak sa Androida 11 na Android 12 je bio značajan. Uzimajući u obzir da se ne čini da će pomak sa Androida 12 na Android 13 biti skoro tako drastičan, vrlo je moguće da će Google ove godine pokrenuti stvari mnogo brže.Objavi komentar

Noviji Stariji