Pretražite portal:Ovo je najprodavaniji Android telefon u 2021. godini

 


Counterpoint Research je objavila svoju listu 10 najprodavanijih pametnih telefona u 2021. godini, a sedam od njih su bili iPhone. Međutim, Samsung i Xaomi su se takođe uspeli naći među top 10 najprodavanijih.


Svih pet najboljih telefona činili su iPhone, odnosno iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12 Pro i iPhone 11. Međutim, Samsung Galaxy A12 je bio najpopularniji Android telefon na listi, zauzevši šesto mesto . Counterpoint je rekao da su Severna Amerika, Južna Amerika i Zapadna Evropa najveća tržišta za Galaxy A12.


Nije iznenađenje videti da se Galaxy A12 pojavljuje na listi, jer se ovaj uređaj prodaje za manje od 200 evra i za taj novac daje lep dizajn, dobru bateriju i najvažnije dugoročnu softversku podršku. mislili smo da nudi odlično trajanje baterije, dugoročnu softversku podršku i uredan dizajn. Ipak, telefon ne može da se pohvali svojom brzinom i kvalitetom kamera, ali za novac koji se prodaje je to sasvim i razumljivo.Xiaomi je bio jedini drugi proizvođač Androida u top 10 za 2021. godinu, sa Redmi 9A na sedmom mestu, a Redmi 9 na poslednjem mjestu. Firma za praćenje je tvrdila da su ova dva telefona činila 22% Xiaomi-jeve prodaje prošle godine, a Kina, Indija i Azijsko-pacifička tržišta su najveća tržišta.


U svakom slučaju, Samsung i Xiaomi teško da se mogu nadati boljoj prodaji i eventualnom prestizanju Apple-a, jer su upravo lansirali iPhone SE 2022. od 430 dolara, a očekuje se da će ove godine ostvariti dosta prodaje s obzirom na njegovu cenu. Ali i Samsung i Xiaomi su bili ozbiljno oslabljeni nedostatkom komponenti prošle godine, tako da bi rešavanje ove prepreke moglo biti ključno za poboljšanje prodaje 2022. godine.

Objavi komentar

Noviji Stariji