Pretražite portal:Netflix sada želi da dodatno platite za deljenje vašeg računa s drugima

 


Nije tajna da vlasnici Netflix naloga dele svoje lozinke sa porodicom i prijateljima koji ne žive u istom domaćinstvu. Usluga striminga dozvoljava deljenje naloga od svog početka, ali će to uskoro biti promenjeno.


Netflix formulira planove za suzbijanje deljenja lozinki izvan jednog domaćinstva tako što će korisnicima dodatno naplaćivati ​​za to. Glasine o tome da Netflix ograničava deljenje naloga pominju se već neko vreme. Međutim, ovo je prvi put da kompanija službeno priznaje da radi nešto po tom pitanju.


"Nalozi se dele između domaćinstava - što utiče na našu sposobnost da ulažemo u sjajne nove TV i filmove za naše članove", naveo je Netflix u saopštenju za javnost.


U narednih nekoliko nedelja, platforma za striming će pokrenuti i testirati dve nove funkcije na odabranim tržištima, pri čemu će članovi morati da plate dodatnih 2 do 3 dolara za deljenje svojih lozinki s ljudima izvan svojih domova.


Oni koji se pretplate na Standard i Premium Netflix planove moći će da dodaju pod naloge za najviše dve osobe s kojima ne žive, od kojih će svaka dobiti svoj profil, personalizirane preporuke, prijave i lozinke.


Članovi na Basic, Standard i Premium planovima će takođe moći omogućiti ljudima koji dele svoje naloge da prenesu informacije o svom profilu bilo na novi nalog ili pod nalog. Na ovaj način će moći zadržati svoju istoriju gledanja, listu praćenja i personalizovane preporuke.


Za sada će se Netflixov test za plaćeno deljenje lozinke pokrenuti za članove u Čileu, Kostariki i Peruu. Ne zna se hoće li kompanija usvojiti nove funkcije na globalnom nivou nakon završenog testiranja.


Šta mislite o tome da Netflix dodatno naplaćuje deljenje lozinke? Pišite nam da li i vi koristite Netflix i recite nam vaše mišljenje o ovom potezu.

Objavi komentar

Noviji Stariji