Pretražite portal:Nakon Samsunga i Xiaomi ima sličan problem?

 


Samsung je nedavno bio u vestima nakon što se pokazalo da kompanija nasilno guši razne igre, ali ne usporava benchmark aplikacije. Ovo je došlo godinu dana nakon što je otkriveno da OnePlus radi nešto slično, a sada izgleda da bi se i Xiaomi mogao pridružiti njima.


Suosnivač Geekbencha John Poole tvrdio je na Twitteru da Xiaomi takođe smanjuje performanse na osnovu naziva aplikacija. Konkretnije, otkrio je da je prerušavanje Geekbench benchmarking aplikacije u popularnu igru ​​Fortnite uzrokovalo smanjenje rezultata performansi s jednom jezgrom za ogromnih 30%. U međuvremenu, rezultati sa više jezgara su očigledno pali za 15%.


Poole je dodao da je video nešto slično kada je Geekbench aplikacija bila prerušena u Genshin Impact. Sve ovo ukazuje da Xiaomi guši igre (ostaje da se vidi jesu li pogođene i druge aplikacije), najverovatnije zbog grejanja i trajanja baterije samog uređaja.


Nije nečuveno da brendovi pametnih telefona guše zahtevne aplikacije zbog ovih razloga, ali nedostatak transparentnosti ovde je još jednom razočaravajuć. Činjenica da Xiaomi ne smanjuje merenja takođe čini loš izgled, jer ovi rezultati merenja ne simuliraju iskustvo iz realnog gejminga.


Ovo zapravo nije prvi put da su tvrdnje o prigušivanju zasnovanom na aplikacijama iznete protiv Xiaomija, jer je Anandtech prošle godine testirao Xiaomi 11T Pro i prijavio slično ponašanje. Ipak, Pooleov test dolazi usred ponovnog razmatranja prakse nakon što se veliki proizvođač Samsunga suočio s kritikama zbog istog problema. Samsung je na kraju najavio ažuriranje za Galaxy S22 seriju kako bi ponudio režim prioriteta performansi u svom Game Launcher-u.Objavi komentar

Noviji Stariji