Pretražite portal:HMD Global je navodno odustao od flasgship Nokia telefona

 


Kada su počele da kruže glasine o premium Nokia telefonima, svi smo se bili obradovali misleći da mogu da povrate slavu iz ranijih godina. Međutim, ipak bi mogli ostati razočarani zbog toga što HMD Global izgleda nema uopšte u planu da pravi telefone premium segmenta.


U razgovoru sa ljudima iz Android Authorityja, Adam Ferguson, šef marketinga proizvoda u HMD Globalu, rekao je: "Izrada telefona od 800 dolara za nas trenutno nema smisla." Dodao je da kompanija ne "želi da se uključi u masivni rat specifikacija sa drugim igračima. Umesto toga, žele se zalagati za nešto sasvim drugačije''.


HMD Global je trenutno fokusiran samo na proizvodnju konkurentnih uređaja osnovnog i srednjeg ranga ili bolje rečeno prave jeftine telefone. Finski brend se takođe nada da će imati dobre rezultate na američkom tržištu pametnih telefona. Prema Strategy Analytics, HMD Global ima za cilj da bude brend broj 1 na američkom tržištu prepaid pametnih telefona do kraja godine.


U četvrtom kvartalu 2021. HMD Global je isporučio 3,2 miliona pametnih telefona širom svieta, u odnosu na 2,8 miliona u istom periodu godinu dana ranije. Prihod kompanije od pametnih telefona porastao je 41% na godišnjem nivou u periodu od oktobra do decembra, postavljajući novi rekord.


Nokia 9 PureView, koji je predstavljen u februaru 2019. godine, bio je prvi i jedini vodeći telefon koji je HMD Global objavio. Sada je očigledno da naslednik njegov naslednik neće stići u skorije vreme.

Objavi komentar

Noviji Stariji