Pretražite portal:GPS ne radi na nekim Galaxy S22 Ultra primercima

 


Čini se da Samsung Galaxy S22 serija ne može da uhvati pauzu kada su greške u pitanju. Model Ultra je naizgled najteže pogođen među ova tri uređaja. Velika greška na ekranu uticala je rano na Galaxy S22 Ultra koji pokreće Exynos. Podsećanja radi, bilo je i problema u vezi sa kamerama i drugim funkcijama.


Iako je kompanija rešila većinu tih problema ažuriranjem softvera, korisnici sada prijavljuju novi problem na svom potpuno novom Galaxy S22 Ultra. Nekoliko desetina pogođenih korisnika otišlo je na zvanične forume Samsung zajednice kako bi prijavilo probleme sa GPS funkcijom.


Prema komentarima na jednom Samsung forumu, GPS funkcija ne radi na desetinama Galaxy S22 Ultra jedinica. Za neke korisnike, funkcije lokacije i pozicioniranja nisu dostupne od samog početka, dok za druge prestaje da radi dan ili dva nakon što podese telefon. Navigacijske aplikacije kao što je Google Maps jednostavno ne mogu pronaći GPS signal na uređaju.


Nejasno je još uvek koliko je ova greška raširena, ali čini se da ima dosta korisnika pogođenih njom. Dok jednostavnim ponovnim pokretanjem telefona GPS radi nekima, drugi nemaju sreće. Neki drugi, u međuvremenu, vide čudne slučajeve u kojima bi GPS radio nekoliko sati nakon ponovnog pokretanja i prestao raditi do drugog ponovnog pokretanja. Čak ni vraćanje uređaja na fabrička podešavanja ne pomaže.


Ovo je najnoviji problem, među nizom problema koji utiču na Samsungove nove Galaxy S modele. Budući da se nekoliko aplikacija oslanja na GPS za svoje usluge, to je takođe kritična greška. Nažalost, Samsung još nije priznao ovaj problem sa GPS-om na Galaxy S22 Ultra. Problem bi trebao biti rešen ažuriranjem softvera, ali ne očekuje se da će doći u skorije vreme.


U međuvremenu, ako koristite Galaxy S22 Ultra, možda biste trebali otvoriti aplikaciju Google Maps da proverite radi li GPS za vas. Ako nije, proverite opciju dozvole u podešavanjima, da vidite da li ste dozvolili pristup lokaciji Mapama i drugim aplikacijama. 

Objavi komentar

Noviji Stariji