Pretražite portal:Google je konačno uspeo ubiti čuveni YouTube Vanced


 Ako niste previše voleli zvaničnu YouTube aplikaciju, najviše zbog previše reklama, na raspolaganju su vam bile mnoge alternative. Jedna od njih je bila aplikacija YouTube Vanced — modifikovana verzija originalne aplikacije koja je dodala funkcije poput blokiranja oglasa, reprodukcije u pozadini i još mnogo toga bez naplate korisnicima kao što je YouTube Premium nivo. Dodatno je Vanced stekao popularnost vraćanjem broja dislajkova u video klipovima baš kada ih je Google uklonio sa svoje usluge. Svo vreme u tekstu o ovoj aplikaciji pišemo u prošlom vremenu, a razlog tome je ukidanje te aplikacije.


Ljudi koji stoje iza projekta objavili su u nedjelju na službenom Telegram kanalu aplikacije i na Vanced Twitter nalogu da će biti ukinut. Nije dat jasan razlog zašto je ubijen, tako da možemo samo nagađati - ali je verovatno zbog toga što je Google-ov pravni odsek primetio Vanced. Tehnološki gigant u poslednje vreme napada neovlaštene klijente, kao što su par popularnih Discord botova za slušanje muzike na serveru, Groovy i Rythm. Oni su  takođe uklonjeni nakon što je YouTube poslao pisma o prestanku rada programerima. Predpostavljamo da se nešto slično desilo i sa Vancedom.


Prednosti YouTube Vanced-a su primamile veliki broj korisnika širom sveta. Aplikacija je pre svega otključala ili zaobišla mnoge Premium funkcije poput reprodukcije u pozadini i blokiranja oglasa, a dodala je i funkcije koje se YouTubeu uopšte nisu sviđale. Nedavno je aplikacija redizajnirana kako bi promenila ime u samo "Vanced" i uklonila većinu spominjanja YouTubea sa svoje web stranice - što je verovatno pokušaj da se izbegne pravna drama s Googleom.


Definitivno po nama je Vanced bila najbolja alternativna aplikacija za korišćenje YouTube-a, ali se na žalost ona neće više ažurirati. Međutim, još par dana će biti dostupni linkovi za preuziamanje poslednje verzije, ali nismo sigurni da li će ona funkcionisati u narednom periodu, ili će je Google uspeti blokirati na neki način. 

Objavi komentar

Noviji Stariji