Pretražite portal:Tesla telefon u skorijoj budućnosti? Koliko je realno očekivati ovako nešto

 

Poznata Američka kompanija Tesla Inc, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila, mogla bi u skorijoj budućnosti da predstavi svoj prvi pametni telefon. Makar se tako šuška za sada.

Elon Mask, osnivač Tesle čini se da gleda u kom smeru bi mogao još da proširi svoje poslovanje, a sledeći korak bi mogao biti baš proizvodnja pametnih telefona i to ne bilo kakvih, nego premium telefona koji bi parirali onim iz samog vrha koje nam trenutno nude Samsung, Xiaomi, Apple..

Sa oznakom Tesla Phone Model Pi, trebao bi imati neke inovativne funkcije u odnosu na ostale pametne telefone, a to verovatno znači pre svega povezivanje telefona i Tesla automobila, verovatno na princip elektronskog ključa ili možda čak i upravljanje samim vozilom.


S' obzirom da nije jasno kada bi se ovaj uređaj mogao pojaviti uopšte (može biti i za 5. godina), degutantno je uopšte pričati o njegovim specifikacijama, ali ono o čemu se trenutno šuška to je da bi trebao imati Super AMOLED ekran od minimum 6.5 inča, a za samu snagu uređaja se pominje aktuelni Snapdragon 8 Gen 1 čip. Što se memorije tiče, govori se o 16 GB RAM-a i čak od 1 do 2 TB interne memorije.

Spominju se takođe i neke trenutno nezamislive funkcije kao što su snimanje astralnih fotografija, satelitski Internet, mogućnost da preko telefona rudari kriptovalute i solarno punjenje.

Cena koja se trenutno priča je da bi Tesla Phone Model Pi mogao koštati između 2.500 i 4.000 dolara, a pominje se takođe i Tesla Watch pametni sat sa takođe veoma paprenom cenom. 

Ove informacije su se poprilici raširile na Internetu, ali za sada bi ostali na ovome dok se ne pojave možda neki uverljiviji dokazi ili sama najava iz Tesle. Možda je i u pitanju samo plod nečije mašte, ko zna.

Objavi komentar

Noviji Stariji