Pretražite portal:Procurela fotografija nadolazećeg Galaxy Tab S8 modela nam ukazuje ozbiljnog konkurenta iPad-u

 

Samsung bi 9. februara pored Galaxy S22 telefona trebao predstaviti i novi Galaxy Tab S8. Na osnovu svih do sada poznatih informacija, jasno je da će cela ova serija tableta biti prilično moćna i da se radi o biznis klasi.


Novi Galaxy Tab S8 uređaji će koristiti novi Snapdragon 8 Gen 1 čip, radi se o dobro poznatom aktuelnom čipu koji se nalazi u dosta pametnih telefona iz više i premium klase. Ovo je pomalo iznenađujuća informacija, imajući u vidu da će Galaxy S22 telefone pokretati Samsungov Exynos 2200 čip.


Najmanji model iz Tab S8 serije imaće LCD ekran od 11 inča, dok će druga dva veća modela imati Samsungov Super AMOLED ekran. Tab S8 Plus će imati ekran od 12.4 inča, dok će Ultra varijanta imati ekran od 14.6 inča, nešto manji u odnosu na prosečnu veličinu ekrana na laptopovima (15.6 inča).

Što se tiče memorije, Galaxy Tab S8 i S8+ će doći sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Ultra varijanta će imati tri različite verzije: 8 GB RAM-a sa 128 GB memorije, 12 GB RAM-a sa 256 GB i 16 GB RAM-a sa 512 GB interne memorije. 

Estetika dizajna je manje više ista kao i kod prethodne Galaxy Tab S7 serije. Kućišta su im izrađena od metala, sa zakrivljenim antenskim linijama na poleđini. Na samoj poleđi imaju mat završnu obradu, a na samom vrhu nalazi se ulubljenje u kojem će biti smešten S Pen. Galaxy Tab S8 i Tab S8+ će biti dostupni u grafitnoj, srebrnoj, zlatnoj i ružičastoj boji, dok će Ultra model biti dostupan samo u grafitnoj boji.

Datum objave je već poznat, 9. februar kada će biti predstavljeni i Galaxy S22 telefoni. Očekuje se da će cena za Galaxy Tab S8, S8+ i S8 Ultra biti oko 699/899/1099 dolara.


Objavi komentar

Noviji Stariji