Pretražite portal:Pogledajte kakav je to Exynos 2200 čip koji će se pojaviti u Samsung Galaxy S22 seriji

 


Juče smo imali priliku da vidimo kako je Netflix ''indirektno'' najavio da će novu Galaxy S22 seriju pokretati Exynos 2200 čip, a sada ćemo videti koje performanse bi trebao da pruža ovaj Samsung-ov čip.


Exynos 2200 je nastao kao plod višegodišnje saradnje između Samsunga i AMD-a, budući da se GPU procesora gradi sa RDNA 2 grafičkom arhitekturom. Prema Samsungu, ovo omogućava GPU-u, nazvanom Samsung Xclipse, da pruži funkcije kao što je Ray Tracing na mobilnom uređaju.

Ray Tracing je tehnologija koja simulira realistično osvetljenje u video igrama kako bi pružila impresivno iskustvo, dodatno pojačano Exynos čipom. Tehnologija može opteretiti CPU uređaja i uzrokovati pad performansi. Da bi to popravio, Samsung takođe dodaje senčenje sa promenljivom brzinom i naprednom tehnologijom.


U kombinaciji, priča se da ove dve karakteristike poboljšavaju performanse i efikasnost Xclipse-a kako bi igra bila glatka. Čak ima i HDR10+ koji nudi nivo osvežavanja do 144Hz.

Pored igranja igara, Exynos 2200 podržava ultra visoke rezolucije fotografija do 200 MP i 8K rezoluciju za video zapise. Procesor čak koristi veštačku inteligenciju svesnu sadržaja koja može prepoznati lica, objekte i okolinu, a zatim primeniti optimalne postavke za tu scenu za jednostavne fotografije profesionalnog kvaliteta.


Pokreće sve ovo Exynosov osmojezgarni CPU, koji se sastoji od jednog Cortex-X2 velike snage, tri Cortex-A170 jezgra uravnoteženih performansi i četiri energetski efikasna Cortex-A510 jezgra.

Samsung navodi da je Exynos 2200 trenutno u masovnoj proizvodnji, ali kompanija nije rekla koji će budući uređaji dobiti ovaj novi moćni procesor.

Objavi komentar

Noviji Stariji