Pretražite portal:Nvidia zvanično odustala od kupovine Arm-a, propao posao vredan 40 milijardi dolara

 Još u septembru 2020., kompanija Nvidia je najavila ugovor od 40 milijardi dolara za kupovinu uticajnog dizajnera čipova Arma od japanskog vlasnika Softbanka. Sada je Nvidia otkrila da je dogovor prekinut, navodeći "značajne regulatorne izazove".


Grafička kompanija objavila je raskid ugovora u saopštenju za javnost na svojoj web stranici, rekavši da postoje velike regulatorne prepreke uprkos "naporima i dobroj nameri" ove dve kompanije. Ova izjava dolazi nakon što je nekoliko regulatornih tela, uključujući ona u Evropi i SAD, ili izrazilo zabrinutost ili preduzeli mere protiv toga.


„Očekujem da će Arm biti najvažnija CPU arhitektura u narednoj deceniji“, rekao je osnivač i izvršni direktor Nvidije Jensen Huang u izjavi, dodajući da će dve kompanije i dalje blisko sarađivati.


Arm je od tada najavio da će njegov sljedeći korak biti izlazak u javnost. Njena matična kompanija Softbank će takođe dobiti naknadu od 1,25 milijardi dolara od Nvidije zbog toga što dogovor nije ostvaren.


Arm je trenutno možda najvažniji igrač u svetu mobilnih tehnologija, sa svojom arhitekturom koju koristi velika većina pametnih telefona, kao i gaming konzola (Nintendo Switch) i sve većeg broja laptopova. Kompanija takođe dizajnira CPU jezgra i GPU-ove koji se koriste u čipsetima Qualcomm-a, Samsung-a, Mediateka i drugih proizvođača.

Objavi komentar

Noviji Stariji