Pretražite portal:Motorola patentira telefon na preklop sa spoljnjim ekranom

 


Motorola je bila jedna od prvih kompanija koja je lansirala sklopivi pametni telefon, ali nismo čuli ništa skoro godinu ipo dana, od kako su predstavili Moto Razr model. Kompanija je sada dobila patent od WIPO (Svetske organizacije za intelektualnu svojinu) za još jedan sklopivi telefon - visok i uzak, poput Razr-a, ali ekran je spolja i sklopivi ekran se obavija oko njega i stvara uređaj sa dva ekrana kada se presavije.


Patent otkriva da je mala praznina ostavljena na vrhu telefona za podešavanje kamere, što znači da će donji deo ekrana biti kraći. Jednostavan način da zamislite novi patentirani uređaj je kombinacija modela Moto Razr i Royole Flexpai.


Prava šarka će biti potpuno novo rešenje koje bi trebalo umanjiti ''gužvanje'' i omogućiti telefonu da se sklopi u ravni bez ikakvih praznina. Postojali bi pokretni delovi unutar stvarnog mehanizma koji bi omogućili da se panel slobodno savija ako uređaj stigne na tržište.


Kažemo „ako“, a ne „kada“, jer kompanije često patentiraju dizajne koji ne dolaze do komercijalnih uređaja. Međutim, ovo nije neka nejasna ideja - ovaj dizajn ima neke očigledne prednosti i ako konačno stigne jako zaštitno staklo za sklopive panele, nema sumnje da će ga Motorola isporučiti na tržište.

Objavi komentar

Noviji Stariji