Pretražite portal:Kompanija BlackBerry polako rasprodaje svoje mobilne patente, cena prava sitnica

 


Pre nekih godinu dana, kompanija BlackBerry prodala je Huaweiju 90 patenata, a sada su iz kompanije objavili ugovor vredan 600 miliona dolara za prodaju još patenata vezanih za mobilne telefone, razmenu poruka kao i bežično umrežavanje.

Takođe, sa sedištem u Delaveru, prodaje se i Catapult IP Innovations, čija je funkcija bila da čuva patentente ove kompanije. 

BlackBerry je kao deo ugovora uspeo da zadrži licencu za korišćenje svih ovih patenata, a iz kompanije kažu kako to neće uticati na njihove korisnike.

Za one koji ne znaju, BlackBerry je među prvima u svetu mobilnih telefona doprineo inovativnim i vrednim patentima vezanim za bežičnu razmenu poruka, zbog čega su ga u tom periodu dok Android još nije bio toliko zastupljen, poslovni ljudi masovno kupovali.

Novac su podelili na 450 miliona dolara u gotovini, dok je menica vredna 150 miliona dolara. Međutim, još uvek ova prodaja nije završena, jer savezna vlada Kanade treba da prouči detalje vezano za ovu transakciju, ali se očekuje da bi kroz naredna dva, tri meseca sve trebalo biti završeno.

Objavi komentar

Noviji Stariji