Pretražite portal:Huawei predstavio Nova Y9 koji krasi odlična pop-up kamera

 

Kompanija Huawei predstavila je u Južnoj Africi novi pametni telefon srednje klase, pod nazivom Nova Y9A. Ono što se prvo primećuje kada se pogleda ovaj telefon, to je da on na ekranu nema nikakve ureze, notcheve i bilo kakve detalje, a razlog svemu tome je što je Huawei u ovaj model implementirao pop-up selfie kameru.

Što se tiče glavnih specifikacija, Nova Y9A dolazi sa IPS LCD ekranom od 6.63 inča, sa rezolucijom 1080x2400 piksela, a iz Huaweija tvrde da razmera ekrana i kućišta telefona 92%. U prednju pop-up kameru o kojoj smo već pričali ubačen je senzor od 16 megapiksela sa otvorom blende f/2.2. Sa zadnje strane nalazi se modul sa 4 kamere, glavni senzor ima 64 megapiksela, ultraširoki senzor ima 8 MP, makro senzor ima 2 MP i senzor dubine takođe 2 MP. Ovaj telefon pripada nekom srednjem segmentu, pa ne čudi što je u njega ugrađen MediaTek Helio G80 čip, a uz njega dolazi i 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Sa baterijom kapaciteta 4.300 mAh i podrškom za brzo punjenje od 40W, ovaj telefon dolazi sa ne baš tako svežim Android 10 operativnim sistemom, u koji je i instaliran Huawei EMUI 10.1 korisnički interfejs. 

Najavljena cena u Južnoj Africi gde je telefon predstavljen iznosiće oko 417 američkih dolara, dok za sada nije poznata informacija o tome kada bi se Nova Y9A mogao pojaviti u Evropi i koja bi njegova cena bila.


Objavi komentar

Noviji Stariji