Pretražite portal:Google Chrome doživeo redizajn logotipa posle 8. godina

 


Kompanija Google već godinama unazad pazi da logo njihovog Chrome pretraživača bude moderan i jednostavan u skladu sa trendom, ali opet bez nekih drastičnih promena kako ne bi narušili ono po čemu je Chrome prepoznatljiv kada ugledate ikonicu na svom uređaju. Sada, nakon skoro 8 godina, Chrome je doživeo mali redizajn logotipa, koji mnogi neće ni uočiti.


Naime, samom promenom pohvalio se njihov dizajner Elvin Hu, na svome Twitter nalogu, gde je takođe i objasnio da postoje i neke razlike u logotipu Chrome-a na različitim platformama, ali o tome nećemo dužiti.


Google ja na Chrome logotipu pre svega uklonio senke, pa sada tako vlada potpuni minimalizam, a samim tim i sve nijanse boja koje krase ovaj logo su za nijansu svetlije. Srednji kružić plave boje je sada nešto veći, a ukoliko se zagledate možete primetiti da je zelena boja malo posvetljenja u gornjem gdelu, gde se graniči sa crvenom bojom, verovatno kako bi se izbegao efekat konstratnih boja.

Promena bi kako kažu, trebala da bude dostupna kroz narednih mesec do dva na svim uređajima koji koriste Chrome, a ukoliko vi nešto uočite što mi nismo uspeli, podelite sa nama u komentarima ispod.

Objavi komentar

Noviji Stariji