Pretražite portal:Blizzard će u 2022. godini predstaviti Warcraft igru za telefone

 

Uprkos tome što je Activision Blizzard jedna kompanija, samo prva ima solidno prisustvo u industriji mobilnih igrica. Neto rezervacije američke kompanije Call of Duty Mobile porasle su u odnosu na prethodnu godinu u četvrtom kvartalu 2021. zahvaljujući lansiranju igre za kinesko tržište.


Prema poslednjem finansijskom izeštaju Activisiona, za celu 2021. godinu, korisnici širom sveta kupovali su Call of Duty Mobile, pa samim tim njihov profit iznosi preko milijardu dolara.


U suprotnom spektru, Blizzard se može pohvaliti samo Hearthstoneom, popularnom besplatnom igrom koja je dostupna za PC i mobilne uređaje. Međutim, izgleda da Blizzard ima nekoliko projekata vezanih za Warcraft u izradi, pored već najavljenog i odgođenog Diablo Immortal.


Blizzard planira značajan novi sadržaj za popularnu Warcraft franšizu u 2022. godini, uključujući nova iskustva u World of Warcraft i Hearthstoneu, te po prvi put u ruke igrača doći će i novi Warcraft naslov za mobilne uređaje. 


Pre par dana su se pojavile informacije koje potvrđuju ove glasine o mobilnoj igrici koja je povezana s Warcraftom, a koje potiču još iz 2017. godine nakon što je Blizzard krenuo u zapošljavanje radne snage isključivo za ovaj projekat. Ako je igra u razvoju tako dugo vremena, nije iznenađujuće što ćemo je dobiti ove godine.

Objavi komentar

Noviji Stariji