Pretražite portal:Android 13 Tiramisu dobio DP1 verziju

 


Prva verzija Androida 13 za programere je izašla sinoć, a mnoge od najranijih promjena koje vidimo se zasnivaju na nasleđu prošlogodišnje nadogradnje. Takođe nam je dao potvrdu o Google-ovom nazivu za ovu verziju.


Prošlog leta smo čuli da će Android 13 nositi kodno ime "Tiramisu", klasični desert s ukusom kafe. Sa Androidom 13 DP1 koji je sada aktivan i dostupan za testiranje, možemo potvrditi da je to izabrani naslov za ovogodišnji softver. Ulazak u odeljak "O telefonu" u podešavanjima na Androidu 13 otkriva verziju koja će biti označena kao "Tiramisu".


Doduše, ovi kodni nazivi deserta ne znače toliko kao nekada. Google ih više ne koristi javno, napuštajući trend nakon "Android 9 Pie". Uprkos tome što je Android 10 u potpunosti preskočio nazive deserta, najnovije verzije softvera su imale kodna imena, uključujući Red Velvet Cake i Snow Cone. Nećete videti da se "Tiramisu" pojavljuje ni na jednom od marketinških materijala za Android 13 kada bude objavljen ove godine, ali je i dalje zanimljivo znati.


Pretpostavlja se da je tiramisu ''nadmašio'' nekoliko drugih deserta uoči današnjeg lansiranja, uključujući kolače, torte i puding od tapioke. Pošto je slovo T uklonjeno, vreme je da počnemo nagađati o tome šta će "U" značiti  u sledećoj Android verziji za 2023. Google nam je dostavio raspored za Android 13 verzije koji možete videti gore. Sve u svemu, to je znatno kraći vremenski okvir od onoga što smo videli za Android 12 prošle godine. Ako sve ide po planu, trebali bismo videti najmanje dva programerske verzije od sada do kraja marta. Zatim bismo trebali videti najmanje četiri beta lansiranja između aprila i jula. Pod pretpostavkom da nebi trebalo biti nekih većih problema, stabilno lansiranje Androida 13 trebalo bi da stigne negde u avgustu ove godine.

Objavi komentar

Noviji Stariji